N

Laagste prijsgarantie

N

Geld Terug Garantie

N

Gratis annuleren

ESCAPE ROOMS

“Sluit een geweldige dag af met een overheerlijke BBQ bij een Beachclub”

Vergeet de tijd en realiteit. In teamverband ga je op avontuur in afgesloten ruimte, bestaande uit verschillende kamers. Door middel van logisch denken en teamwork, moeten jullie de vraagstukken oplossen en binnen 1 uur weer buiten staan. Zet alle zintuigen op scherp om aanwijzingen te ontdekken. Puzzels, raadsels en andere mysteries zal het team moeten trotseren om te kunnen ontsnappen, terwijl de druk met de minuut groter wordt.

Je hoort steeds vaker het woord Escape Room vallen als het gaat om leuke spellen om te doen. Het is een populair spel waarbij je wordt opgesloten in een kamer en binnen een bepaalde tijd moet zien te ontsnappen. Je hebt heel veel verschillende varianten en het is leuk voor jong en oud. Dat maakt een Escape Room uitermate geschikt voor verschillende soorten uitjes. Of je nu op zoek bent naar een uitje met familie, vrienden, collega’s of een kinderfeestje organiseert, een Escape Room doen is altijd een goed idee. Samenwerking en slimheid is vereist, waardoor je elkaar beter leert kennen en je mentaal wordt uitgedaagd. Voor grote groepen is het ook mogelijk om dezelfde kamer op hetzelfde moment in te gaan, zodat je tegen elkaar kan strijden. De winnaar zet de beste tijd neer en ontsnapt het snelste uit de kamer.

Waarom Escape Rooms bij Unlock:

✔️  Unieke sfeer
✔️  Aantrekkelijke arrangementen
✔️  Breed aanbod
✔️  Wij nemen alle zorgen uit handen

Bekijk onze kamers

NL/EN
Moelijkheid: Uitdagend

KAMER: MISSION IMPOSSIBLE

8/10
2-8 Spelers
60 minutes
Als team van spionnen krijg je een uur om in te breken en te ontsnappen zonder dat iemand het door heeft. Blijf gefocust en houd alles onder controle, fouten zijn desastreus! Enkele hulpmiddelen worden aangereikt, maar de missie heeft alleen een kans van slagen door een feilloze samenwerking met je team.
NL/EN
Moelijkheid: Uitdagend

KAMER: THE MUMMY’S TOMB

8/10
2-6 Spelers
60 minutes
Als team van archeologen hebben jullie net een nieuwe tombe ontdekt. Helaas is iemand op een boobytrap gestapt en is de uitgang geblokkeerd. In deze kleine ruimte wordt de zuurstof al gauw schaars. Er zit dus niets anders op dan opzoek te gaan naar een andere uitgang. Maar… deze plek was niet voor niets afgesloten!
NL/EN
Moelijkheid: Uitdagend

KAMER: THE PIRATES

8/10
2-6 Spelers
60 minutes
Ontdek de wereld van piraten en kom aan boord voor een nieuw avontuur. De authentieke sfeer brengt de crew in de stemming, nu is het aan jullie ‘dekschrobbers’ om je te bewijzen tijdens deze magische reis. En onthoud: alles is mogelijk en niets is te gek!

Onze werkwijze

Stap 1: Kies je activiteit

Activiteit

Stap 2: Kies je locatie

Locatie

Stap 3: Kies je horeca

Diner en drinken

Alexia Elferink

16 januari 2021

We hebben een super uitdagende missie achter de rug gehad! een top escaperoom met spanning en sensatie!

Marco Schutter

1 mei 2021

Toen we de tombe betraden hadden wij een missie die steeds in je achterhoofd blijft zitten. Het voelde echt alsof wij een hele grote verantwoordelijk hadden.. Echt 1 van de beste ooit gespeelt!

Barbara Lavrov

15 september 2021

De escaperooms van Unlock zijn heel goed! Als laatste de Piraten gespeeld. Het lijkt echt alsof je op een schip zit! af en toe een hint die met een perfecte woordgrap word gegeven gelinkt met de kamer.

WAT IS EEN ESCAPE ROOM

Bij de eerste Escape Rooms werd je opgesloten in een kamer en moest je door middel van puzzels binnen een uur uit de kamer zien te ontsnappen. Inmiddels zijn er steeds meer verhaallijnen, waarbij de kamer ook echt daarop is ingericht. Ook zijn er Escape Rooms met meerdere ruimtes, waardoor de activiteit meerdere dimensies krijgt. Vaak kunnen er tussen de 5 en 8 mensen tegelijk in een Escape Room, zodat iedereen goed kan samenwerken en er ook de mogelijkheid is om je op te splitsen en taken te verdelen. Het is het ultieme uitje, waarbij samenwerking en slimheid getest wordt. Voor bedrijfsuitjes is het dan ook de ideale manier om je collega’s beter te leren kennen en ook met familie en vrienden is het een leuke activiteit om te doen.

Beproef jouw oplossend vermogen en cryptisch denken! Deze Escape Room in Scheveningen is surrealistisch, intens, hilarisch en super uitdagend!

Bij een ‘escape game’ (oftewel: Escape Room) ga je met een groep vrienden, collega’s, vrijgezellen of familie op avontuur, in een afgesloten ruimte, bestaande uit verschillende kamers. Door middel van logisch denken en teamwork, moeten jullie de vraagstukken oplossen en binnen 1 uur weer buiten staan. Zet alle zintuigen op scherp om aanwijzingen te ontdekken. Puzzels, raadsels en andere mysteries zal het team moeten trotseren om te kunnen ontsnappen, terwijl de druk met de minuut groter wordt.

Escape room Scheveningen Unlock Scheveningen

WAT IS EEN ESCAPE ROOM?

 • Kritisch denken
 • Oog voor detail
 • Communicatie
 • Teamwork
 • Probleemoplossend vermogen
 • Avontuurlijk
 • Spanning en sensatie

TIPS:

 • Goed overleg binnen het team is essentieel. Open communicatie voor het zo veel mogelijk delen van informatie en bevindingen is essentieel, tijd is kostbaar.
 • Maak aantekeningen
 • Frustratie hoort erbij. Niet alles zal in één keer lukken. Blijf communiceren met je team en doorloop de stappen nogmaals.
 • Let op ieder detail in de ruimtes. Alles kan een cruciale aanwijzing zijn.
 • Geef niet op!

Voorkennis is niet nodig. Iedereen kan meedoen. Kinderen onder begeleiding.

OVER UNLOCK SCHEVENINGEN

Unlock Scheveningen is surrealistisch, intens, hilarisch en super uitdagend! Beproef in teamverband jouw oplossend vermogen en cryptisch denken.

Unlock Scheveningen is een Escape Room gevestigd in de Scheveningse haven en is uniek in zijn soort met maar liefst 7 kamers. Unlock Scheveningen is geschikt voor groepen van 4 tot maximaal 8 personen, waarbij een minimale leeftijd van 10 jaar geldt. Meer personen zullen in verschillende groepen worden ingedeeld op verschillende tijden. De wachtende bezoekers kunnen in de ontvangstruimte onder genot van een drankje wachten. Deze Escape Room in Scheveningen leent zich zeer goed in combinatie met andere workshops en activiteiten. Bekijk onze arrangementen voor meer informatie of neem contact op voor andere mogelijkheden.

ESCAPE ROOM RAADSELS

Bij elke Escape Room komen verschillende raadsels aan bod, die vaak te maken hebben met de verhaallijn van die kamer. Vaak sluiten de puzzels goed op elkaar aan, waardoor je met het oplossen van de ene puzzel weer verder kan met het oplossen van een andere puzzel. Het is ook mogelijk dat je een puzzel of raadsel tegenkomt waar je pas later iets mee kan, omdat je de uitkomsten van andere puzzels of raadsels af moet wachten. Op zo’n moment kan het handig zijn om de groep op te splitsen en elk met een ander raadsel bezig te gaan. Voor de puzzels moet je gebruik maken van de voorwerpen in de kamer. Je mobiel moet je daarom ook altijd van tevoren inleveren. Voor sommige puzzels heb je inzicht nodig en voor weer andere creativiteit. Het beste kan je een groep opzoeken met allerlei verschillende persoonlijkheden en elk hun eigen sterktes. Naarmate je de puzzels oplost, kom je verder in het verhaal. Soms kan het zijn dat je terecht komt in andere ruimtes door puzzels op te lossen. Mocht je ergens niet uit komen dan is er altijd een mogelijkheid om een hint te vragen aan een van de medewerkers. Vaak gaat dit alleen wel van de tijd af, dus moet je goed nadenken of het je dat waard is.

ESCAPE ROOM UNLOCK SCHEVENINGEN

Bij Unlock Scheveningen kan je kiezen uit verschillende Escape Rooms, waaronder een kamer met maar liefst 7 verschillende ruimtes. Tijdens deze Escape Room kruip je in de rol van een spion en moet je inbreken in een lab om een virus te stelen. Tijdens de inbraak kom je een aantal obstakels tegen die je aan de hand van puzzels en raadsels moet zien op te lossen. Bij Unlock Scheveningen word je ontvangen met koffie en thee en krijg je een korte uitleg over je missie en hoe de Escape Room werkt. Vervolgens word je opgesloten en heb je een uur de tijd om alle raadsels en puzzels op te lossen. Na een uur gaat de deur open. Als je dan nog binnen zit dan is de missie gefaald. Als je binnen het uur uit de kamer weet te komen dan maak je kans op een plekje aan de Wall of Fame. Vervolgens kan je ervoor kiezen om een hapje te eten en te drinken om bij te praten over alle puzzels en raadsels die je hebt uitgevoerd.

ESCAPE ROOM THE CITY

Als je wat claustrofobisch bent of liever wat langer bezig bent met het oplossen van raadsels en puzzels dan is Escape The City misschien meer iets voor jou. Dit spel kan je zowel in Den Haag als Scheveningen spelen. Het is de bedoeling dat je gijzelaars bevrijdt die zich ergens in Den Haag of Scheveningen bevinden. Het is eigenlijk een hele grote Escape Room, waarbij je ongeveer 2 uur de tijd hebt om de gijzelaars te bevrijden. Ook hier is samenwerking en slim nadenken een vereiste om de missie te laten slagen. Het verhaal is dat Dr. Crypto, een gevaarlijke gangster, is ontsnapt uit de gevangenis en gijzelaars op verschillende plekken in de stad heeft opgesloten. De elite-eenheid, jullie, moeten de gijzelaars op zien te sporen aan de hand van aanwijzingen die de gangster heeft achtergelaten. Dit doe je door met een iPad en GPS op pad te gaan. Dit gaat niet eenvoudig, omdat Dr. Crypto overal boobytraps heeft geplaatst in de vorm van raadsels en puzzels om jullie te vertragen. Bij elke boobytrap heb je 15 minuten om deze te ontmantelen. Als dit lukt dan verdien je geld en als je faalt dan kost dit geld. Hints vragen is mogelijk, maar ook dit zal ten koste gaan van het geld in de pot.

LEUKSTE ESCAPE ROOM

Een Escape Rooms doen is een ontzettend leuk uitje om te doen. Of het nu gaat om een personeelsuitje, kinderfeestje, vrijgezellenfeest of gewoon een uitje met familie of vrienden. Elke Escape Room heeft weer een ander verhaallijn en andere puzzels. Om te bepalen wat de leukste Escape Room is, zal je ze vooral moeten testen. Maar als je houdt van puzzels en raadsels dan zijn alle Escape Rooms leuk om te doen. Samenwerking en creatief denken zijn dé manieren om uit een Escape Room te ontsnappen. Verzamel dus een groep bij elkaar met mensen die goed kunnen samenwerken en ieder hun eigen specialiteiten hebben. Op die manier is het zeker mogelijk om binnen de tijd uit de kamer te ontsnappen.